Flotte resultater til Bushikan/DKC ved EM

Kæmpere fra Bushikan deltog i regi af Danish Karate Confederation (DKC) i de 13. WUKF-europamesterskaber, der blev afholdt i Antibes, Frankrig, fra 15-19. november.7

De samlede resultater for DKC, som stillede med 17 kæmpere, blev 3 guld-, 1 sølv- og 1 bronzemedalje:

GULD:
Oskar Fernandez, kata (Shotokan), kadet (14-15 år).               
Malene Kirkeby, kata (alle stilarter), kvinder 51-60 år.
Tatiana Muennoi, kumite shobu sanbon, junior (18-20 år), +65 kg.

SØLV:
Luna Semeraro, kata (Shotokan), junior (18-20 år).

BRONZE:
Mikkel Krabbe, Hilmar Jakobsen og Oskar Fernandez, holdkata for kadet (14-15 år).

STORT tillykke til alle – også til dem, som denne gang ikke opnåede medaljer, men som ikke desto mindre leverede nogle flotte og koncentrerede præstationer.

TAK til coaches og til vores uundværlige “base”, som stævne efter stævne varetager den interne kommunikation i gruppen i menneskemylder og kæmpe haller med somme tider dårlig netværksdækning, så alle er på pletten og klar, når deres kategorier starter.

Flere billeder i galleriet

 

 

 

 

 

Danish Open 28-29. oktober

En delegation af 13 Bushikan-kæmpere tog turen til Kolding til Danish Open i weekenden 28-29. oktober.

Et fint stævne, hvor der også var deltagelse af kæmpere fra England og Tyskland.

For de fleste af vores kæmpere var dette stævne også opvarmning til EM.

Alle præsterede super flot og det blev til ikke færre end 11 medaljer.

GULD:

Vincent Salling Thøgersen, kata, 9 år

Dean Albrecht, kata, 11 år

Storm Randrup, kata, 12 år

Jesper Kofod, kata, +35 år

Den ene af guldmedaljerne gik også til vores teamkatadrenge, der i overbevisende stil viste kata Jion som teamkata (i Kolding omtalt som ”Bushikanfræserne”): Mikkel Krabbe, Oskar Fernandez, Hilmar Jakobsen.

SØLV:

Aleksander Herskind-Hansen nappede sølv i både junior- og seniorkata, … Virkelig stærkt

BRONZE:

Hilmar Jakobsen, kata, kadet

Oskar Fernandez, kata, kadet

Stort tillykke til alle 

Næste mål er EM i Frankrig.

Guld ved Shotokan Cup til Michael sensei

STORT tillykke og BANZAI! til Michael sensei med guld i kata herrer ved Shotokan Cup 4/11 2023 for en særdeles veludført og flot Nijushiho, der helt fortjent gav dagens eneste taktfaste klapsalver.

Michael stillede op i kata for herrer 18+. 

Gitte stillede op i den tilsvarende gruppe for kvinder og nåede til 2. runde, hvor hun tabte til en af de senere finalister.

Benjamin, som stillede op i kata for drenge på 12-13 år, lavede desværre fejl i første runde og gik ikke videre. 

Kenneth sensei var stævnelæge, og Kim var med som coach.

OSU

Flere billeder her.

VM-guld til Bushikan

Bushikan var med til WUKF-verdensmesterskaberne, der blev afholdt i Dundee, Skotland, fra den 13.-16. juli, med deltagelse af næsten 2.000 deltagere fra 62 nationale forbund og 31 lande.

Malene Kirkeby vandt igen guld i kategorien kata (alle stilarter) for kvinder +51, mens Gitte Carlson kvalificerede sig til finalen efter omkamp og endte på en sjetteplads i samme gruppe. 

Malene og GItte var en del af en større gruppe under DKC (Danish Karate Confederation), og Kenneth Holtz og Michael Hansen var med som coaches for DKC’s 17 kæmpere. DKC stod for i alt tre guldmedaljer, to sølvmedaljer og en bronzemedalje. 

STORT TILLYKKE!

Flere billeder her

 

Nye grader i Bushikan

Lørdag den 17. juni blev der afholdt graduering i Bushikan. 

De brave kæmpere fra minikarate startede dagen, og efterfølgende var det KYUholdets tur. 
Alle bestod gradueringen, og et stort tillykke skal lyde til alle kæmperne, store som små!
Stærkt gået!
 
Følgende fra kyuholdet bestod ved gradueringen den 17. juni samt ved sygegradueringen den 19. juni:
 
Benjamin Vejlbjerg: 1. kyu
Christine Lohman: 3. kyu
Jens Lohman: 3. kyu
Ken Schultz: 5. kyu
Iman Changezi: 6. kyu
Emma Aarup: 8. kyu
Felix Rømer Weirsøe: 8. kyu
 
OSU

Guld og bronze til Bushikan

Lørdag den 27. maj blev 5. Shobu Ippon Tournament afholdt i Hørsholm. Bushikan var repræsenteret af Gitte Carlson og Malene Kirkeby, der stillede op i kata for herrer/damer 50+. Michael Hansen var med som coach, mens Kenneth Holtz var dommer. 

Stævnet afholdes af Shobu Ippon Danmark og er åbent for alle forbund samt andre lande, og der deltog kæmpere fra både Danmark, Sverige og Polen. Kumite afholdes efter Dansk Karateforbunds shobu ippon-regler, og i katakategorierne bliver de indledende runder afviklet efter flagsystem og hvor der blev trukket en kata blandt Heian 1-5 og Tekki Shodan. De fire bedste udøvere går herefter i finalen og udfører tokuikata efter point.

Malene og Gitte var med i kategorien masterkata 50+ hvor mænd og kvinder er slået sammen til én stor gruppe. Guldet gik til Malene, der ligesom sidste år slog sølvvinderen med Unsu. Gitte fik en velfortjent bronzemedalje. 
 
Stort tillykke!
 
 
 

Gladsaxe Cup 2023

Bushikan stillede med følgende kæmpere i kata: Iman, Benjamin, Kenny, Gitte og Malene samt 3 coach Michael, Kenny og Kenneth.

Malene vandt GULD i kategorien kvinder +45

Gitte vandt SØLV i kategorien kvinder +45

Benjamin vandt SØLV i kategorien drenge 11-12 år

Iman tabte bronzekamp i kategorien piger 9 år.

Kenny klarede sig flot i et felt af unge mænd halvt hans alder og lavede imponerende flotte kata og kom både i 16-35 år og kategorien ”Superkata” videre til 2.runde, men blev slået ud før finalen.

Bushikan ønsker alle tillykke med deres flotte præstationer og siger tak for en lang weekend.

Osu

Resultater fra stævne i Italien

Black Belt Cup i Bergamo Italien, 30. april til 1. maj
Danish Karate Confederation deltog med 7 kæmpere og har høstet 7 guld, 4 sølv og 1 bronze. Bushikan stillede med Gitte Schmidt Carlson, som vandt GULD i Åben klasse og SØLV i Shotokan og Jesper Kofod, som vandt GULD i Åben klasse og SØLV i Shotokan – begge i et stærkt felt af EM- og VM-veteraner.
 
Tillykke til begge!
 
Øvrige 5 kæmpere fra Jesper Kofod’s klub Amager Karate, som Bushikan har et tæt samarbejde med, høstede ALLE medaljer i deres kategorier. Meget flot præstation fra Danish Karate Confederation , Amager Karate og Bushikan.
 
Stort tillykke til alle!
 
Ud over de extraordinære flotte resultater ved dette store internationale stævne, har vi også haft meget fornøjelse af en smuk tur til byen Bellagio ved Como søen og hyggelig middag med 600 g T-bone steak, som begge chefinstruktører fra hhv Amager karate og Bushikan indtog uden at levne😄😄😄
Osu Kenneth og Gitte.

Bushikan-sortbælter til graduering på akademiet

Den 25. marts blev der afholdt Instruktørtræning og national JKA dan graduering på Honbu dojo karateakademiet i Vermlandsgade, København. Bushikan deltog med Malene, Kenneth, Gitte, Tatjana og Niels. Instruktørtræning bestod af 2,5 times katatræning, hvor Bassai-Sho og Sochin blev gennemgået. Efterfølgende var der 1 times frokostpause, hvor der var mulighed for at tanke op med væske og energi samt socialisere med de 60 andre karate-ka’er, som deltog fra resten af Danmark. Kl- 13 startede dan graduering til 1., 2. og 3. dan. Gradueringen foregik foran et panel på ialt 15 instruktører/dommere fra hele Danmark med Bura Sensei – øverste chefinstruktør i JKA Danmark/ Europa – som hoveddommer.

Der var i alt 23 tilmeldte, og Bushikan stillede med tre. Gitte skulle prøve til 2. dan, mens Tatjana og Niels skulle prøve til 3. dan. De sidste mange måneder er gået med forberedelser i klubben med intens træning af kihon, kata og jiyu-kumite. Alle fra Bushikan gjorde det rigtigt godt, og vi kan med stor glæde berette, at alle tre bestod deres graduering. Bushikan ønsker dem stort tillykke.

Efterfølgende var der møde i 2 timer for alle klubbers instruktørrepræsentanter, og både Kenneth og Tatjana deltog. Næste graduering 1-3.dan finder sted på sommerlejr i uge 28 og slut september til næste instruktørtræning. Graduering til 3.-7.dan vil formentlig blive i Bruxelles i november 2024.

OSU

Fastelavn i Bushikan

I dag har vi holdt fastelavn i Bushikan. 
Der mødte flere udklædte børn op, og de havde taget deres forældre med i byen👨🏼‍🚒👩🏼‍✈️👨🏼‍✈️
Der blev fundet kattedronninger og kattekonger, og efterfølgende var der lidt til halsen og selvfølgelig fastelavnsboller.
Tak til alle deltagere for at gøre det til en dejlig dag.
 
Flere billeder her.