To medaljer ved europamesterskaberne

Ved de netop afviklede WUKF-europamesterskaber, som fandt sted i Pruszków uden for Warszawa i Polen fra 9-13. oktober, deltog Bushikans masterkvinder Gitte og Malene i kategorien kata all styles for kvinder 51+. De måtte igennem tre runder, hvor det oprindelige deltagerantal blev skåret ned til først 12 og så 6 (finalerunde).

Malene endte på en førsteplads med en dygtig tysk kæmper på andenpladsen og Gitte på en tredjeplads. Dermed blev det til GULD og BRONZE til Bushikan ved dette års europamesterskaber.

Kenneth og Michael agerede coaches både for Bushikan samt for de øvrige deltagende klubber fra DKC (Danish Karate Confederation). 

Dette års europamesterskaber var rekord stort med 1.725 deltagere fra 25 lande.
 
Næste store mål bliver WUKF verdensmesterskaberne, der afholdes i Malmø næste sommer. Før da skal der selvfølgelig trænes intenst og deltages i diverse stævner i ind- og udland som forberedelse.
 

Resultater fra Shotokan Cup

Bushikan stillede med tre kata-kæmpere ved årets Shokotan Cup, der blev afholdt lørdag den 5. oktober i Sundbyøsterhallen på Amager.

Emma, der deltog i klassen piger, 8-10 år (8.-4. kyu), nåede desværre kun til første runde trods en flot kata og med dommerstemmerne 2-3.

Gitte udfordrede igen de helt unge kvinder i klassen 18 år+ (3. kyu og op) og vandt en flot bronzemedalje.

Benjamin, klubbens unge håb, gentog succesen fra Gladsaxe Cup i maj og vandt intet mindre end guld i sin klasse: drenge, 12-13 år (3. kyu og op).

Michael sensei var coach på dagen, og Kenneth sensei havde som sædvanlig travlt som stævnelæge.

Stort tillykke til medaljetagerne!

Flere billeder i galleriet.

Åbent hus i Greve Budo Alliance

Lørdag den 28. september var en særlig dag for kampsport i Greve.

Greve Budo Alliance, som er en sammenslutning af Bushikan Karate-dô, Greve Ju-jutsu, Greve Takemusu Aikido og House of Martial Arts (Kyokyushin Karate og Krav Maga), åbnede dørene på Hedelyskolen i et nøje planlagt arrangement med både opvisning i de fem forskellige kampkunstarter og mulighed for besøgende for selv at prøve kræfter med træningen. Der blev budt på gratis mad og drikke samt rig mulighed for at snakke på kryds og tværs og dermed styrke fællesskabet.

Der var desuden fornemt besøg af flere lokalpolitikere.

Forud for arrangementet var gået en masse planlægning og ikke mindst praktisk arbejde med at flytte 300 m2 måtter fra Mosedeskolen til Hedelyskolen. Takket være alle de dedikerede og engagerede kræfter på tværs af kampsportsklubberne i Greve blev arrangementet ikke kun til virkelighed men også til en stor succes. 

Bushikan ser frem til fortsat at styrke samarbejdet og fællesskabet med de andre kampsportsklubber i Greve. Forhåbentlig vil denne slags arrangementer bidrage til at tiltrække medlemmer til klubberne, så endnu flere kan få gavn af alt det, som kampsport har at tilbyde: god fysisk træning i et sundt miljø, selvforsvar, mental disciplin og fællesskab.

Flere billeder her.

Tre nye 10. kyû’er i Bushikan

I forbindelse med træningen onsdag aften den 25. september blev der afholdt graduering, den allerførste, for begynderne, der startede i august. 

Stort tillykke til Arib, Asta og Daniel med den flotte præstation og graden 10. kyû!

OSU

Flere billeder her.

Nordic Open

Bushikan deltog den 21. september i Nordic Open.

Stævnet, der blev holdt for første gang, var en form for nordiske mesterskaber for traditionelle Shotokan-klubber.

Det blev det største stævne, som Shobu Ippon Danmark havde arrangeret til dato. Stævnet blev kæmpet efter Ippon Shobu regler i kata og kumite både individuelt og hold. Man skulle have min. brunt bælte for at kunne deltage, hvilket var med til at sætte niveauet. Danmark havde forberedt sig grundigt i forhold til uddannelse og udvælgelse af dommere og stillede med et stærk felt af dygtige Ippon Shobu-dommere.

Klubber fra både Sverige, Norge og Finland foruden fra hele Danmark havde fundet vej til Hørsholm, hvor stævnet fandt sted, og niveauet var generelt højt.

Bushikan stillede med Gitte og Malene, der begge stillede op i to kata-kategorier: 45+ og 35-44 år.  Ved shobu ippon-stævner afgøres de indledende runder efter flagsystem og med ”shitei-kata”, hvor dommeren ud fra fem mulige kata (Heian 2-5 + Tekki 1) vælger den kata, der skal udføres. Fire kæmpere går i finalen, der afgøres på point og med tokui-kata, dvs. hvor kæmperne selv vælger den kata, de vil udføre.

I 45+-klassen vandt Gitte begge sine indledende runder og sikrede sig således en finaleplads. Hun udførte Bassai Dai og kom på en fjerdeplads i et stærkt felt mod kæmpere fra bl.a. JKS Finland. Malene nåede til anden runde, hvor hun tabte til den senere guldvinder (6. dan og chefinstruktør for JKS Finland).

I 35-44-klassen var Malene lige så uheldig med lodtrækningen, idet hun igen mødte den samme kæmper og senere guldvinder i 2. runde. Det var især ærgerligt, fordi hun dermed gik glip af muligheden for at få prøvet sine tokui-kata af i en finalerunde. Stævnet lå ellers fint som optakt til WUKF EM i Polen i anden uge af oktober. Gitte røg desværre i denne klasse ud i 1. runde.

Michael var med som coach, og klubben havde desuden Kenneth med i dommerteamet. Alle dommere mødtes kl 9.00 om morgenen, og turen gik hjem igen kl. 19 om aftenen. En lang men spændende dag med masser af flot karate og hyggelige, berigende samtaler med karatevenner fra andre klubber. 

 

Træningslejr i Sverige

I weekenden 6.-7. september var Tatjana og Niels på træningslejr i det svenske.

Zendokai i Halmstad lagde gulv til 195 karatekaer fra hele Europa, som hen over weekenden skulle igennem hele seks træningspas.

Træningslejren blev bygget op på den måde, at de tre instruktører skiftedes til at undervise tre hold. 

Årets instruktører var Okuma Koichiro, 7. dan JKA HQ, Kobayashi Kunio, 7. dan JKA HQ samt Miroslav Unic, 7. dan JKA fra Sverige.

Der blev trænet kumite (kampteknikker) og kata (imaginære modstandere) i fem af træningspassene. 

I det sidste træningspas blev der gennemgået kombinationsteknikker fra grundtræningen.

Alt dette var utrolig lærerigt og har helt sikkert givet inspiration til den daglige træning. Det vil helt sikkert også komme Bushikans øvrige medlemmer til gode, idet Niels og Tatjana skiftes til at undervise i traditionel karate om lørdagen.

 

Stor træningssamling i weekenden

Bushikan lagde i den forgangne weekend hus til en stor træningssamling i regi af Danish Karate Confederation (DKC). Søndag den 8. september var der program fra kl. 10-15 med to træningspas afbrudt af en spisepause, hvor kæmperne fik genopbygget energidepoterne og socialiseret på tværs af klubber. 
DKC er et træningsfællesskab i vækst. Senest har Haslev Karate Skole – Isshinryu Karate og Tokushinryu Kobudo sluttet sig til. 
 
Der blev trænet både kumite og kata. Første træningspas i kata fokuserede på Gankaku og Jion – anden del havde fokus på konkurrencekata. 
 
DKC vil være repræsenteret ved de kommende WUKF-europamesterskaber, der afholdes i Polen fra 9-13. oktober.
 

Veloverstået graduering i Bushikan

Søndag den 16. juni blev der holdt graduering i Bushikan.
Først viste minierne, hvad de har trænet på i den forløbne sæson, ikke mindst frikamp og gennembrydninger.
 
Derpå var det de “stores” tur, og det blev til både nye kyu-grader og en flot shodan.
 
Hjertelig tillykke til alle med de flotte præstationer.
 
Flere billeder her
 

Resultater fra Gladsaxe Karate Cup

Bushikan deltog igen i år i Gladsaxe Karate Cup, der blev afholdt i weekenden 25-26. maj 2024. 

Stævnet blev atter et trækplaster med 450 deltagere fra Danmark og Sverige, og Bushikan stillede med fire kæmpere, som alle gjorde det godt. Blandt kæmperne var klubbens regerende WUKF verdensmester, Malene Kirkeby.

Malene tog som ventet guldmedaljen i sin kategori (kvinder 45+), mens Gitte Carlson fik sølv – det vil sige en gentagelse af resultatet fra sidste år. Klubbens Greve-dreng Benjamin Vejlbjerg forbedrede derimod sin sølvmedalje fra sidste år, da han triumferede og forlod stævnet med en guldmedalje om halsen for sin præstation. Endelig deltog den knapt så erfarne kæmper Emma. Hun gjorde en flot figur og modtog en bronzemedalje for sin indsats.

Stort tillykke til alle!

Flere billeder her