Bushikans fødselsdag

Lørdag den 2. marts 2019 fejrede Bushikan Karate-dô sin første fødselsdag ud af forhåbentlig mange. Dagen bød på fællestræning med efterfølgende reception samt fest om aftenen. 

Bushikan siger mange tak til alle vores medlemmer, som på forskellig vis bidrog med deltagelse i træning og festivitas foruden med alt det praktiske, der hører til afviklingen af sådan et arrangement. 

En særlig tak desuden til de af jer fra andre klubber, som kiggede forbi (CBA & Dentokan), samt til Odense Karate-Do Ichiro, som desværre ikke kunne deltage grundet mesterskabstræning i JKA-regi, men som alligevel sendte en lille erkendtlighed.

Osu

0 53452793

Se flere billeder fra dagen i Gallerier.

Bushikan til jubilæumstræning i Odense

Lørdag den 2. februar deltog 18 kæmpere fra Bushikan Karate-dô i fællestræning hos Odense Karate-do Ichiro i forbindelse med klubbens 50 års jubilæum.
Bura Sensei fra JKA Danmark forestod de 1,5 timers fællestræning, hvor fokus var på kime, brug af korrekt våben i age uke, soto uke, uchi uke og gedan barai samt forskel på hoftebrug i jun kaiten og gyaku kaiten.

Efterfølgende var der reception i Odense Karate-do Ichiros lokaler i Odense Sportscentrum.

Flere billeder i Gallerier.

Årets første medaljer i hus

Flere kæmpere fra Bushikans konkurrencehold deltog i Black Belt Cup, som blev afholdt 27. januar i Bergamo, Italien. 

Resultaterne blev som følger:

SØLV Gitte Schmidt Carlson Kata, Shôtôkan Master, 46+
SØLV Michael Hansen Kata, Shôtôkan Master, 46+
BRONZE/nr. 3 Kresstine Brusen Jensen Kata, Shôtôkan Kadet, 15-17 år
BRONZE/nr. 4 Cecillia Caroline Jensen Kata, åben Kadet, 15-17 år
BRONZE/nr. 4 Cecillia Caroline Jensen Kata, Shôtôkan Kadet, 15-17 år

Sofia endte lige uden for medaljerækken på en 5. plads. 

Stort tillykke til alle!

Flere billeder i Gallerier.

 

Graduering i Bushikan

Lørdag den 15. december 2018 blev der afholdt graduering i Bushikan. Alle præsterede deres bedste, og klubben kan sige velkommen til seks nye 8. kyû, én ny 4. kyû og to nye 2. dan.

Stort tillykke med de nye grader!

2. dan: Bo Eschricht og Gitte Schmidt Carlson

4. kyû: Gitte Birk

8. kyû: Kristina Jacobsen, Tino Meneth, Stephanie Meneth,
Oliver Jacobsen, Frederik Jacobsen og Benjamin Vejlbjerg

 

 

Flere billeder i Gallerier.

 

 

Flotte resultater ved Kodomo Cup

Bushikans unge piger gjorde det forrygende ved Kodomo Cup i Odense, som blev afholdt 24. november. Bushikan havde seks piger i alderen 13-16 år med.
 
Kresstine Jensen vandt en flot bronzemedalje i piger kadet 15-17 år, mens Sara Poulsen fik en flot 4 plads. Begge piger gjorde det fremragende i en stærk pulje.
 
I klassen piger 13-14 år var der 15 deltagere, og tre Bushikan piger stod på sejrsskamlen. Josefine Rønne Jacobsen vandt guld, Cecillia Jensen vandt sølv og Sofia Jensen vandt bronze.
 
I holdkata viste Bushikan endnu en gang verdensklasse og Cecillia Jensen, Sofia Jensen og Cecilie Rønne Jacobsen vandt guld.
Flere billeder i Gallerier.

Medaljehøst ved stævne i Tyskland

Bushikan deltog denne weekend i WUKF-stævnet GBV Budô-Cup i Bremen, Tyskland, med 5 kæmpere i hhv. holdkata, masterkata, minikadetkata, kadetkata og masterkumite. Et mindre, men hyggeligt stævne. Alle kæmpere, som havde fået medalje ved EM på Malta, modtog ved åbningen af stævnet en flot anerkendelse i form af en glasfigur med indgraveret navn. Meget fin gestus fra værtsnationen.

Resultater: 
Kata kadet, hold bestående af søstrene Sofia Jensen, Cecillia Jensen og Kresstine Jensen vandt GULD. 

I kata kadet mini vandt Cecillia Jensen GULD.
Sofia Jensen vandt SØLV i samme klasse.

Kresstine Jensen vandt GULD i klassen kata kadet.

I kata for master 46+ var mænd og kvinder slået sammen. Michael Hansen vandt GULD .Gitte Schmidt Carlson vandt BRONZE efter omkata i samme klasse.

I sanbon kumite for master 46+ vandt Michael Hansen ligeledes GULD med en sikker 6 – 0 sejr i finalen.

Samlet set en fantastisk præstation af Bushikans kæmpere. Klubben ser vigtigheden ivogså at deltage i mindre stævner, da deltagelsen både giver kæmperne stævneerfaring samt skaber kontakt til andre klubber/lande.

Tillykke til kæmperne og Bushikan Karate-dô!Flere billeder i gallerier.

Suveræne resultater ved EM

I alt 9 kæmpere fra Bushikan – med coaching ved chefinstruktør Kenneth Holtz og varm opbakning fra forældre og venner – deltog ved WUKF-europamesterskaberne, der blev afholdt på Malta fra den 22-26. oktober. Kæmperne gjorde nærmest rent bord i de klasser, de stillede op i, og hjembragte i alt 5 guldmedaljer, 4 sølvmedaljer og 1 bronzemedalje.

Sofia Jensen, CecilliaJensen og Cecilie Rønne lagde for ved at vinde guld i holdkata for minikadet (13-14 år).

Malene Kirkeby vandt herefter guld i kata (alle stilarter) for masterkvinder 46-50 år, mens Gitte Schmidt Carlson vandt sølv i samme klasse. 

Michael Hansen opnåede sølv i kata (alle stilarter) for masterherrer 46-50 år og stillede også op i kumite, hvor det desværre ikke blev til en placering denne gang. 

Josefine Rønne vandt guld i kata (Shotokan) i minikadetklassen (13-14 år), der bl.a. talte den regerende rumænske verdensmester. I samme gruppe vandt Cecillia Jensen sølv og Sofia Jensen bronze efter omkamp. Bushikan-piger besatte dermed både 1., 2. og 3. pladsen.

I kata (Shotokan) for kadetter (15-17 år), hvor der også var mange dygtige modstandere, vandt Kresstine Jensen en flot og velfortjent sølvmedalje.

Kenny Bruun Rasmussen, der som den eneste fra klubben stillede op i seniorklassen, opnåede desværre ingen placering. 

Onsdag efter hjemkomsten blev resultaterne fejret på behørig vis med en lille skål, flødeboller og ikke mindst evaluering af træningsforløbet op til og resultaterne fra EM samt planlægning af den kommende tids træning og stævnedeltagelse.

 

I første omgang gælder det klubbens unge kæmpere, som den 24. november tager til Odense for at deltage i UKDK Kodomo Cup. De store mål i 2019 bliver først og fremmest WUKF-verdensmesterskaberne i Slovakiet i juni og herefter europamesterskaberne, som i 2019 for første gang afholdes i Danmark, nærmere bestemt i Odense.


Her et billede fra EM-fejring og -evaluering onsdag den 31. oktober i Bushikan. Se billeder fra EM i Gallerier.

 

Gæster i Bushikan

Lørdag den 22. september havde Bushikan besøg af kæmpere fra Copenhagen Budo Academy (CBA) og Hillerød Karate Do-Kai. Kenneth sensei, som også er landsholdstræner for UKDK’s traditionelle del UTK, havde inviteret UTK-klubberne til fællestræning i forbindelse med konkurrenceholdets sædvanlige lørdagstræning.

Opvarmningen, som Malene sensei stod for, var præget af styrkeøvelser, som kombinerede generel kropskontrol og -forståelse, balanceaspekter og mentalt fokus. Alt sammen relevant for den efterfølgende katatræning.

Kenneth sensei underviste i centrale fokuspunkter og traditionelle dyder, nemlig hastighed i vendinger, sikre stop uden efterbevægelser, korrekt rytme i kata uden kunstige pauser, konstant fokus på den imaginære modstander og korrekt timing i langsomme bevægelser.

Træningens anden halvdel bestod af parvis træning af favoritkata ud fra de gennemgåede fokuspunkter, mens Michael sensei og Kenneth sensei gav individuel feedback undervejs.

 

 

3 medaljer til Bushikan i Tjekkiet

5 kæmpere fra Bushikan deltog 15. september 2018 i stort internationalt stævne i Prag, nemlig i “International Open Championship of Czech Republic”, der i år blev afholdt for 9. gang.

Michael Hansen, fast instruktør, garvet elitekæmper og en af stifterne af Bushikan Karate-dô, vandt guld i kata og bronze i kumite (shobu sanbon) (+ 46 år). Michael hører til de få, som ikke alene stiller op i både kata og kumite, men som også formår at gøre sig gældende i begge discipliner.

Gitte Schmidt Carlson, som har startet sin stævnekarriere for få år siden, men som allerede optræder på den internationale scene på både EM- og VM-niveau, kom i dag helt til tops, idet hun vandt guld i kata for kvinder +46 år.

Bushikans unge håb endte trods flotte præstationer lige uden for medaljerækkerne. Kresstine Jensen blev nummer 4 efter omkamp, og Cecillia Jensen og Sofia Jensen røg ud lige inden finaleplads i en gruppe, der bestod af 6 finalister fra Prag.

Bushikan var desuden repræsenteret af Christian Strarup, der fungerede som dommer ved stævnet.

Stort tillykke!