Leveregler for medlemmer

BUSHIKAN Karate-dô – Leveregler for medlemmer (bilag til vedtægterne)

I Bushikan Karate-dô træner vi traditionel Shotokan-karate og i klubben er der både plads til almindelige medlemmer og til eliten. Vi tilstræber en balance i træningen, så alle tilgodeses og får et udbytte på det niveau, de nu befinder sig. Vi lægger desuden stor vægt på et godt sammenhold på tværs af hold, grader og aldre. Vi forsøger blandt andet at skabe og fastholde en stærk sammenhængskraft i klubben ved at afholde fælles træninger og sociale arrangementer. Desuden har medlemmerne god mulighed for at kommunikere mellem træningerne i Bushikans Facebook-gruppe.

Det forventes, at medlemmer af klubben udviser respekt for andre medlemmer og for klubbens ejendom, hvilket bl.a. indebærer, at medlemmet ikke med forsæt ødelægger noget, ikke tilsigtet sætter klubbens ære og navn i miskredit og ikke er voldelig i sin optræden. Det forventes, at medlemmerne bevarer en høj standard for personlig opførsel i og uden for dojoen. Kort sagt: respekter andre og udvis respekt, høflighed, venlighed, holdånd, integritet, solidaritet, tolerance og omsorg.

Gi-bælte må kun bæres synlig fra/til omklædningsrummene. Dvs. på skolens andre områder eller andre offentligt rum må gi-bælte ikke bæres synligt – dette for at undgå at provokere og på den måde undgå eventuelt ballade udenfor dojoen.

Bushikan er underlagt ”Anti Doping Danmarks regler om doping”, dvs. al træning og konkurrence skal ske uden brug af doping og illegale rusmidler.

Hos Bushikan skal alle medlemmer respekteres og der må ikke forskelsbehandles grundet f.eks. køn, seksuel orientering, hudfarve, etniske, nationale, religiøse eller politiske tilhørsforhold. Ingen former for mobning er acceptable, hverken i træningstiden, sociale medier eller andre steder.

Tiltaleformer og etik indenfor karate:

Sensei betyder lærer og bruges normalt på de højest gradueret. Hos Bushikan tiltales gradueret fra 5. dan med sensei efter fornavnet.
Sempai betyder ”ældre elev” og bruges til trænere eller andre højere gradueret end en selv
San er på japansk en høflig endelse på personnavne. Bør primært bruges til en på samme grad eller lavere grad end en selv.
Osu betyder ja – og anvendes i stedet for “ja”, når man tilkendegiver, at man har forstået det, instruktøren har sagt.
M
usubi-dachi betyder at stå med samlet fødder – og det gør alle medlemmer, når en af instruktørerne forklare omkring undervisningen m.m.

Når medlemmerne mødes til/fra dojoen, bukkes der af respekt samtidig med der siges OSU. Dette er en gammel japansk tradition, som Bushikan ønsker at holde fast ved. Det betyder også, at vi ikke bukker for hinanden på parkeringspladsen og andre steder udenfor dojoen.

Regler for opførsel i dojoen (træningssalen)
Når man kommer ind i dojoen, standser man op og bukker kort med et osu. Det samme gælder, når man forlader salen. Alle medlemmer skal deltage aktivt i klargøringen af dojoen både før og efter træning.
I dojoen fordres at instruktørens henvisninger følges. Der lægges vægt på en god træningsindsats og en respektfuld indstilling til karaten.
Når et hold sidder og mediterer inden træningsstart, opfordres alle andre, der opholder sig i lokalet, til at være stille. Hvis træningen er i gang, må forældre eller andre kun gå ind i dojoen, såfremt det ikke forstyrrer undervisningen, dvs. der rendes ikke ind og ud af døren. Tilskuere/forældre bør ikke tale sammen eller til karateudøverne, således at disse kan koncentrere sig om fuldt om træningen.

Instruktører, herunder instruktørassistenter:
Instruktørerne skal behandle alle udøvere individuelt og på udøvernes præmisser. Instruktørerne må ikke optræde krænkende over for elever og andre instruktører og bør give konstruktiv kritik. Instruktørerne skal anerkende udøverens ret til at modtage råd og vejledning fra andre instruktører – og udvise hensyn i forhold til eventuelle skader, som de udøvende måtte have.
Hvis man bestrider en instruktør eller ledelsespost i Bushikan Karate-dô, skal der foreligge en børneattest hos bestyrelsen. Instruktører eller personer med en ledelsespost skal fremstå som rollemodeller.

Karateudøveres opførsel:
Karateudøveren skal fremstå ren og velsoigneret, fingre- og tånegle skal være rene og kortklippede, halskæder, ure, armbånd, fingerringe etc. ikke bæres under træningen for at undgå skader på sig selv og andre. Tyggegummi og unødig tale hører ikke til under træningen, og har man spørgsmål, gør man opmærksom herpå ved håndsoprækning (og/eller et ”osu, sensei”. Gå eller løb aldrig ind foran andre – gå altid bagom. Hvis du bliver bedt om at gå til siden for at se på, så læn dig ikke op af væggen, men stå eller sid på knæ og vær stille.

Det forventes, at karateudøveren gør sit bedste og viser værdighed både ved sejr og nederlag, både i daglig træning og ved konkurrencer. Ydermere forventes det, at der samarbejdes åbent og ærligt med dine instruktører og andre, som støtter dig. Hvis det er nødvendigt at forlade timen før tid, informeres instruktøren.

Såfremt et medlem flere gange optræder upassende eller direkte imod Bushikan’s leveregler kan en tidsbestemt udelukkelse eller eksklusion komme på tale i henhold til vedtægternes § 8.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Nye indlæg

Succes ved stævne i Italien

Bushikan har været til Black Belt Cup i Lecco, Italien, der blev afholdt for 7. gang i år i weekenden 9-10. marts. Stævnet er vokset i årenes løb og var denne gang rekordstort med over 700 starter fra 7 forskellige lande: Ukraine, Polen, Schweiz, Georgien, Slovakiet, Danmark og Italien.

I kata er der stilartsinddeling og desuden åbne klasser. Deltagelse i sidstnævnte forudsætter, at man også stiller op i sin egen stilart. 

Bushikan var repræsenteret af Gitte, Michael og Malene, der hver stillede op i både Shotokan og åben klasse, og som opnåede følgende resultater: 

GULD til Malene i kata åben 51+, SØLV i kata Shotokan 36+.
SØLV til Gitte i kata åben 51+.
BRONZE til Michael i både kata åben 51 + og kata Shotokan 36+.

Kenneth sensei var med som coach for DKC (Danish Karate Confederation), dvs. Bushikan, Taifu og Tårnby Karate, der tilsammen stillede med et stort hold. De samlede resultater blev 18 medaljer til DKC:  7 guld, 6 sølv og 5 bronze.  

Flere billeder her.

 
Print Friendly, PDF & Email
  1. Diplomuddeling Kommentarer lukket til Diplomuddeling
  2. Stor succes i Hørsholm Kommentarer lukket til Stor succes i Hørsholm
  3. Graduering Kommentarer lukket til Graduering
  4. Flotte resultater til Bushikan/DKC ved EM Kommentarer lukket til Flotte resultater til Bushikan/DKC ved EM
  5. Danish Open 28-29. oktober Kommentarer lukket til Danish Open 28-29. oktober
  6. Guld ved Shotokan Cup til Michael sensei Kommentarer lukket til Guld ved Shotokan Cup til Michael sensei
  7. VM-guld til Bushikan Kommentarer lukket til VM-guld til Bushikan
  8. Nye grader i Bushikan Kommentarer lukket til Nye grader i Bushikan
  9. Guld og bronze til Bushikan Kommentarer lukket til Guld og bronze til Bushikan