Graduering

Graduering er en prøve, der skal vise, om eleven er klar til den næste grad eller det næste bælte i rækken. Graden bruges som en markering af, hvor langt eleven er kommet i sin karatemæssige udvikling, og afgør, hvilket hold eleven træner på. I BUSHIKAN trænes der. p.t. på tre niveauer: begynder/farvede bælter, brun-/sortbælter samt konkurrencehold. 

Når man starter som begynder, bærer man det hvide bælte. Graden 10. kyû får man ved bestået første graduering, og efterhånden som man stiger i graderne, skifter bæltet farve efter nedenstående system:

Der afholdes kyûgraduering i BUSHIKAN Karate-dô to gange årligt (juni og december). For at komme til graduering skal eleven have godkendelse af sin instruktør. Det er udelukkende op til denne, om den pågældende må gå op. Dertil kræver det, at træningen bliver passet ved stabilt fremmøde og en ihærdig indsats.

Særligt i forhold til sortbæltegraduering
Et medlem, der ønsker at gå til dangraduering, skal udfylde en særlig blanket indeholdende navn, alder, dato for sidste graduering m.m. Samlet træningstid, kunnen og engagement indgår som elementer for shihankais beslutning om, hvorvidt den pågældende kan gå op.

Link til blanket (pdf-fil): BUSHIKAN-KARATE-Dan-anmodning

Blanketten skal indsendes i udfyldt stand til shihankai(a)bushikan.dk. Elever, der indstilles til graduering, skal til nationalgraduering under Japan Karate Association (JKA). Pensum ses nedenfor. Alderskrav og krævet træningslængde kan desuden ses på Japan Karate Associations officielle hjemmeside: https://www.jka.or.jp/en/about-jka/dan-ranking/

PENSUM

Pensum til 10. kyû (十級 – jûkyû)
Pensum til 9. kyû (九級 – kukyû)
Pensum til 8. kyû (八級 – hachikyû)
Pensum til 7. kyû (七級 – nanakyû)
Pensum til 6. kyû (六級 – rokkyû)
Pensum til 5. kyû (五級 – gokyû)
Pensum til 4. kyû (四級 – yonkyû)
Pensum til 3. kyû (三級 – sankyû)
Pensum til 2. kyû (二級 – nikyû)
Pensum til 1. kyû (一級 – ikkyû)
Pensum til 1.-10. dan (初段 – 十段 – shodan-jûdan)

 

Kata følger JKA-standard. 

I øvrigt henvises til “Best karate” med Masatoshi Nakayama, der bl.a. kan købes hos BudoXperten, hvor medlemmer af Bushikan får 15 % rabat (bestilling på http://bushikan.dk/shop/). I serien findes følgende bøger omhandlende kata:

 

 

Print Friendly, PDF & Email